Sys Food Risotto z pomidorami i szpinakiem + Vermezan z nerkowców 10g
Opis
Risotto z pomidorami i szpinakiem + Vermezan z nerkowców 10g
Risotto z pomidorami i szpinakiem z dodatkiem Vermezanu od Wege Sióstr to kolejna nowość dla fanów Dań Babci Zosi w wersji roślinnej!
Kompozycja ryżu arborio, pomidorów i szpinaku w gęstym sosie doprawione roślinną alternatywą parmezanu. Przygotowane na patelni w 20 minut risotto wystarczy na dwie pełne porcje.
1. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj zawartość dwóch torebek na risotto i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż ryż równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 500 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, aż ryż zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane risotto odstaw na około 2 minuty.
3. Przed podaniem posyp każdą porcję vermezanem
SMACZNEGO!
Składniki:
Risotto (95%): ryż arborio (83%), cebula suszona, pomidor suszony w proszku (3%), warzywa suszone (marchew, pasternak, por, SELER, pietruszka, lubczyk), pomidory suszone (2,5%), drożdże suszone nieaktywne, sól morska, szpinak suszony (1%), czosnek, lubczyk, papryka chilli
Vermezan z nerkowców (5%): orzechy nerkowca, płatki drożdżowe nieaktywne, sól himalajska.
Może zawierać: gluten, mleko, orzechy (migdały), gorczycę, soję, sezam
Masa netto: 190 g | ||
2 porcje | ||
Wartość odżywcza | na 100 g suchej mieszanki | |
Wartość energetyczna | 1399 kJ / 330 kcal | |
Tłuszcz | 3,2 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 | |
Węglowodany | 67 | |
w tym cukry | 0,6 | |
Białko | 8,4 | |
Sól | 1,38 | |
VERMEZAN W ŚRODKU w 100% roślinne, gotowe w 20 min porcja dla 2 osób 100% naturalne składniki |