Szukaj

Tempeh marynowany BioVis

12.49 zł

Czas dostawy: do 10 dni

Tempeh BioVis jest tradycyjnym produktem kuchni indonezyjskiej o lekko orzechowo-grzybowym smaku i zapachu. Wytwarzany jest zazwyczaj z soi, poddawanej procesowi fermentacji przy pomocy grzybów z gatunku Rhizopus. W procesie produkcji, nie używamy chemicznych utrwalaczy, a trwałość tempehu jest uzyskiwana przez pasteryzację i pakowanie próżniowe (sous-vide). Dodatkowo tempeh wytwarzany jest przez nas z nasion soi niemodyfikowanej genetycznie, jest produktem bezglutenowym, wegańskim i wegetariańskim, mało przetworzonym z krótką i czystą etykietą.

Tempeh ma wszechstronne zastosowanie w kuchni i przemyśle spożywczym (podobnie do tofu). Znakomicie chłonie smak i zapach przypraw, sosów i marynat. Nadaje się do smażenia, gotowania, pieczenia, grillowania, wędzenia. Do dań ciepłych i zimnych. Można go kroić w kostkę, plastry lub rozdrobnić.Jest doskonałym zamiennikiem mięsa, nabiału i jaj. Świetnie smakuje w kanapkach, sałatkach, zupach, pierogach, szaszłykach, „wrapach”, sushi, a nawet deserach. Posiada charakterystyczną strukturę i wysokie wartości odżywcze. Jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Nie zawiera cholesterolu. Nadaje się do mrożenia. Produkt ze względu na swoje zalety szybko zyskuje popularność.

Produkt roślinny. Przechowywać w temp. 2-8°C.

Termin ważności 50 dni.

Waga 200 g

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj