O nas
Cześć!
To my, Wege Siostry – czyli Zuza i Magda Rzymanek.
Jesteśmy rodzonymi siostrami i od 2017 roku tworzymy dla Was roślinne alternatywy dla serów i masła.
Nasza rodzinna firma powstała z pasji do pysznego jedzenia, eksperymentowania w kuchni i z inspiracji kulinarnych zaczerpniętych z podróży.
Nasze produkty:
są w 100% roślinne 🌱
W centrum naszej produkcji znajdują się niezwykłe składniki – nerkowce.
Te bardzo zdrowe i odżywcze orzechy, poddajemy fermentacji żywymi kulturami bakterii.
Łączymy innowacyjny surowiec i tradycyjne metody serowarstwa, by tworzyć produkty wynoszące roślinne alternatywy dla serów na nowy poziom.
mają prosty skład 💚
Bez mleka, bez glutenu, za to z żywymi kulturami bakterii i najlepszej jakości składnikami.
są pyszne 😋
Wiemy, że smak jest kluczowy i nie idziemy na skróty! Nasze receptury powstają długo i z wielką starannością, tak by zadowolić nawet największych smakoszy. Nie tylko tych wege.
Nasz supersurowiec
Orzech nerkowca
- Bogactwo składników odżywczych: Nerkowce są pełne białka, zdrowych tłuszczów, witamin (zwłaszcza z grupy B) i minerałów, takich jak magnez, fosfor i cynk. To prawdziwe multiwitaminowe bomby!
- Zdrowe serce: Dzięki dużej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych pomagają obniżać poziom złego cholesterolu i chronią nasze serca.
- Mocne kości: Magnez i fosfor w nerkowcach wspierają zdrowie naszych kości, co jest ważne nie tylko dla dzieci, ale i dorosłych.
- Antyoksydanty: Zawierają przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki i opóźniać procesy starzenia.
- Energia na co dzień: Dzięki zawartości białka i tłuszczów dają długotrwałą energię, idealną na cały dzień pełen wyzwań.
Nasza supermetoda
Fermentacja
- Probiotyki – przyjaciele jelit: Fermentacja wprowadza do naszych produktów żywe kultury bakterii, które wspierają zdrowie jelit. Probiotyki pomagają utrzymać równowagę mikroflory jelitowej, co przekłada się na lepsze trawienie i ogólną odporność organizmu.
- Lepsze przyswajanie składników odżywczych: Proces fermentacji pomaga rozłożyć składniki odżywcze na łatwiej przyswajalne formy. Dzięki temu nasze ciało efektywniej korzysta z białka, witamin i minerałów zawartych w produktach.
- Więcej smaku: Dzięki fermentacji, nasze roślinne alternatywy są nie tylko zdrowsze, ale i pełne głębokiego, autentycznego smaku, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
- Wsparcie dla układu odpornościowego: Regularne spożywanie fermentowanych produktów wspiera nasz układ odpornościowy, pomagając nam lepiej radzić sobie z codziennymi wyzwaniami.
- Tradycyjna metoda serowarska: Połączenie tradycji serowarskich z innowacyjnym surowcem to to, co sprawia, że nasze produkty są unikalne.
Nagrody i wyróżnienia
- Perła Rynku FMCG 2021 – Srebro i Brąz
- Certyfikat Dobry Produkt 2020
- III Miejsce w Plebiscycie Roślinnie Jemy – Nowa Marka Roślinna 2020
- Certyfikat „Doceń Polskie” 2020
- Start Up Pozytywnego Wpływu 2019
- Certyfikat KUKUBUK Poleca 2018
- I Miejsce w Plebiscycie Roślinnie Jemy – Nowa Marka Roślinna 2017
- 50 Najbardziej Kreatywnych W Biznesie wg. Brief
- Finał EY Przedsiębiorca Roku 2022
- II Miejsce w Plebiscycie Roślinnie Jemy – Najlepszy Roślinny Produkt Roku 2023