Toczony

Serowe chipsy z jarmużu w wersji roślinnej

Serowe chipsy z jarmużu w wersji roślinnej

Składniki:

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. W tym czasie jarmuż dokładnie umyć i wysuszyć. Oberwać liście od łodyg (łodygi można wykorzystać do bulionu warzywnego). Liście porwać na kawałki ok. 4 cm.

Toczony z nerkowców z papryką chipotle pokroić na kawałki i wrzucić do rondelka z wodą. Na małym ogniu rozpuścić serek, tak aby połączył się z wodą i miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie polać jarmuż serową masą i dokładnie wymieszać rękami. Chipsy powinny być „oblepione” serkiem.

Dużą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią chipsy.

Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Po wyjęciu z piekarnika chipsy oprószyć solą morską.

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
SałatkowyZielona sałatka z Sałatkowym z nerkowców

Zielona sałatka z Sałatkowym z nerkowców

Szybki letni przepis, idealny na piknik czy grilla z przyjaciółmi. Zielona sałatka z fasolką, ogórkiem, agrestem i Sałatkowym z nerkowców. Przepis od Dominiki Targosz!

Kremowy na sernikRoślinne donuty - oponki z lukrem pistacjowym

Roślinne donuty - oponki z lukrem pistacjowym

SKŁADNIKI: (na ok. 18-20 sztuk) Oponki: 400 g Smarowańca Kremowego na Sernik Wege Siostry 60 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki octu 100 g roślinnej śmietany 18% 300 g mąki p...

Kremowy na sernikRoślinny krem sernikowy na Smarowańcu Kremowym

Roślinny krem sernikowy na Smarowańcu Kremowym

SKŁADNIKI na dwa deserki: - 260 g Smarowańca Kremowego klasycznego od Wege Sióstr (2 małe opakowania lub użyj części Kremowego na sernik)- 60 g cukru pudru (lub więcej jeśli wolisz słodsze desery)-...