Składniki
1 opakowanie Sałatkowego z nerkowców
250 g zielonej fasolki
2–3 małe ogórki gruntowe
2 garści agrestu
100 g orzechów włoskich
oliwa, sól, sok z cytryny do smaku
Przygotowanie
1. Fasolkę oczyść z twardych końcówek i gotuj 5–7 minut w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedź i zahartuj zimną wodą.
2. Ogórki ułóż na desce i uderzaj tępą stroną noża, aby je lekko rozgnieść, a większe kawałki dodatkowo przekrój.
3. Sałatkowy pokrój w kostkę, agrest przekrój na połówki, a orzechy posiekaj.
4. Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski, dodaj oliwę, sól i sok z cytryny. Wymieszaj — i gotowe!



Wege Przepisy

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI: Muffinki: 330 g mąki 250 g cukru 15 g kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...

Sałatka z arbuzem i Sałatkowym
SKŁADNIKI NA DUŻĄ MISKĘ 1 op. Sałatkowego z nerkowców 1⁄2 arbuza 1 mała czerwona cebula rukola ok. 150-200 g pęczek mięty 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz P...

Młoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym
SKŁADNIKI 1 główka młodej kapusty 2 łyżki oliwy CRUNCH 1 łyżka oliwy 1⁄2 kostki Osełki Roślinnej z nerkowców 100 g zielonych oliwek duża garść posiekanych migdałów szczy...