Składniki
1 opakowanie Sałatkowego z nerkowców
250 g zielonej fasolki
2–3 małe ogórki gruntowe
2 garści agrestu
100 g orzechów włoskich
oliwa, sól, sok z cytryny do smaku
Przygotowanie
1. Fasolkę oczyść z twardych końcówek i gotuj 5–7 minut w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedź i zahartuj zimną wodą.
2. Ogórki ułóż na desce i uderzaj tępą stroną noża, aby je lekko rozgnieść, a większe kawałki dodatkowo przekrój.
3. Sałatkowy pokrój w kostkę, agrest przekrój na połówki, a orzechy posiekaj.
4. Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski, dodaj oliwę, sól i sok z cytryny. Wymieszaj — i gotowe!



Wege Przepisy

Tiramisu Roślinne z Kremem z Nerkowców
Roślinne tiramisu, które zachwyca! ✨Puszysty, delikatny biszkopt na napoju sojowym, aksamitny krem z nerkowców w stylu mascarpone i aromat świeżo zaparzonej kawy – wszystko bez grama nabiału! 🍰☕

Grzanka z pieczonymi pomidorkami i Toczonym z Nerkowców z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim.

Wegańskie drożdżówki serniczkowe z owocami i kruszonką
Miękkie, puszyste ciasto, kremowy środek i owoce pod chrupiącą kruszonką – oto wegańskie drożdżówki serniczkowe według przepisu Tomka Mędrka 💚