Smarowaniec Kremowy

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches.

Składniki:

  • 20 g białej cebuli
  • 30 g czerstwego chleba
  • 50 g pestek słonecznika
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 250 g pieczarek
  • 100 g Smarowańca Kremowego od Wege Sióstr
  • 1-2 łyżek sosu sojowego
  • 1/2-1 łyżki octu czarnego (alt. octu balsamicznego)
  • czarny pieprz do smaku
  • sól do smaku


Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika. Następnie przełóż je do kielicha blendera wraz z czerstwym chlebem i cebulą. Blenduj aż uzyskasz konsystencję mokrego piasku.

Na oleju przesmaż pokrojone pieczarki. Posól i smaż aż będą złocistobrązowe. Gorące pieczarki przełóż do blendera i zmiksuj z resztą składników.

Blenduj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Gotowe!

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
Kremowy na sernikMuffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI:  Muffinki:  330 g mąki  250 g cukru  15 g kakao  3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...

SałatkowySałatka z arbuzem i Sałatkowym

Sałatka z arbuzem i Sałatkowym

SKŁADNIKI NA DUŻĄ MISKĘ 1 op. Sałatkowego z nerkowców  1⁄2 arbuza 1 mała czerwona cebula rukola ok. 150-200 g pęczek mięty 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz  P...

ToczonyMłoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym

Młoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym

SKŁADNIKI 1 główka młodej kapusty 2 łyżki oliwy  CRUNCH  1 łyżka oliwy  1⁄2 kostki Osełki Roślinnej z nerkowców 100 g zielonych oliwek duża garść posiekanych migdałów  szczy...