Smarowaniec Kremowy

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches.

Składniki:

  • 20 g białej cebuli
  • 30 g czerstwego chleba
  • 50 g pestek słonecznika
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 250 g pieczarek
  • 100 g Smarowańca Kremowego od Wege Sióstr
  • 1-2 łyżek sosu sojowego
  • 1/2-1 łyżki octu czarnego (alt. octu balsamicznego)
  • czarny pieprz do smaku
  • sól do smaku


Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika. Następnie przełóż je do kielicha blendera wraz z czerstwym chlebem i cebulą. Blenduj aż uzyskasz konsystencję mokrego piasku.

Na oleju przesmaż pokrojone pieczarki. Posól i smaż aż będą złocistobrązowe. Gorące pieczarki przełóż do blendera i zmiksuj z resztą składników.

Blenduj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Gotowe!

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
ToczonyPomidorowa Serenada

Pomidorowa Serenada

Grzanka z pieczonymi pomidorkami i Toczonym z Nerkowców z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim.

Kremowy na sernikWegańskie drożdżówki serniczkowe z owocami i kruszonką

Wegańskie drożdżówki serniczkowe z owocami i kruszonką

Miękkie, puszyste ciasto, kremowy środek i owoce pod chrupiącą kruszonką – oto wegańskie drożdżówki serniczkowe według przepisu Tomka Mędrka 💚

SałatkowyPasta z pieczonej papryki z Sałatkowym z nerkowców

Pasta z pieczonej papryki z Sałatkowym z nerkowców

Roślinna wersja greckiej tirokafteri