
Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls
Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches. Składniki: 20 g białej cebuli 30 g czerstwego chleba 50 g pestek słonecznika 1 łyżka oleju słoneczni...

Roślinne kołaczyki drożdżowe z serowo-ziemniaczanym farszem
Wspaniale smakują do czerwonego barszczu lub innej zupy, do mocnej herbaty, do pogryzania przy serialu w święta… Kolejny pyszny łemkowski przepis, który przywiozłyśmy ze Swystowego Sadu i który pod...

Roślinne pierogi po łemkowsku – z ziemniakami, Kremowym i miętą
Nieraz padały pytania czy nasz Kremowy nadaje się do pierogów, więc przetestowałyśmy to dla Was na tradycyjnym przepisie Swystowego Sadu 🤗 Pierogi po łemkowsku przypominają te ruskie – mają delikat...

Labneh z Kremowego z brukselką i kruszonką
Składniki na 4 porcje: 500 g brukselki 2 ząbki czosnku (rozdrobnione) 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego lub brązowego cukru sok z 1 pomarańczy labneh: 1 Kremowy z pieprzem ok. 5-...

Boczniaki w nieśmietanie z żurawiną i jabłkiem
Składniki: 500 g boczniaków 1 duża cebula 1 kwaśne jabłko 2 opakowania Kremowego klasycznego 100 ml napoju roślinnego niesłodzonego 2 łyżki octu jabłkowego 100 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka...

Aksamitna grzybowa z Kremowym cebulkowym
Składniki: 5 łyżek oliwy 2 cebule 5 ząbków czosnku 600 g pieczarek 200 g boczniaków 40 g suszonych grzybów, namoczonych 2 L bulionu warzywnego 2 opakowania Smarowańca Kremowego z cebulką 250 g...