Smarowaniec Kremowy

Boczniaki w nieśmietanie z żurawiną i jabłkiem

Boczniaki w nieśmietanie z żurawiną i jabłkiem

Składniki: 

  • 500 g boczniaków
  • 1 duża cebula
  • 1 kwaśne jabłko
  • 2 opakowania Kremowego klasycznego
  • 100 ml napoju roślinnego niesłodzonego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu (najlepiej gruboziarnisty)
  • skórka otarta z 1 cytryny

Przygotowanie:

Boczniaki poszarp wzdłuż na paski i usmaż partiami na dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia. Sól po koniec smażenia każdej porcji grzybów. Przełóż do miski i przestudź.

Cebulę pokrój w pióra, przełóż na sitko, dodaj żurawinę i przelej oba składniki wrzątkiem. Pokrój jabłko na cienkie zapałki. Dodaj wszystko do miski z boczniakami.

 2 opakowania Kremowych klasycznych wymieszaj z napojem roślinnym, octem jabłkowym, skórką z cytryny i pieprzem. Posól do smaku.

 Dodaj nieśmietanę na bazie Kremowych do pozostałych składników i dobrze wszystko wymieszaj.

Najlepiej smakuje jak się dobrze przegryzie. Zostaw w lodówce przynajmniej na godzinę (najlepiej na całą noc).

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
SałatkowySałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Soczyste pomidory, grillowana brzoskwinia i Sałatkowy ser z nerkowców – ta letnia sałatka to idealne połączenie świeżości i delikatnej słodyczy!

SałatkowyPita z grilla z marynowanym Sałatkowym i szparagami

Pita z grilla z marynowanym Sałatkowym i szparagami

Grillowana pita od Dominiki Targosz to idealne letnie danie! Pełne świeżych warzyw, aromatycznych ziół i marynowanego Sałatkowego, który robi tu całą robotę. Chrupiące szparagi i ziołowa marynata p...

Kremowy na sernikMuffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI:  Muffinki:  330 g mąki  250 g cukru  15 g kakao  3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...