Smarowaniec Kremowy

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches.

Składniki:

  • 20 g białej cebuli
  • 30 g czerstwego chleba
  • 50 g pestek słonecznika
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 250 g pieczarek
  • 100 g Smarowańca Kremowego od Wege Sióstr
  • 1-2 łyżek sosu sojowego
  • 1/2-1 łyżki octu czarnego (alt. octu balsamicznego)
  • czarny pieprz do smaku
  • sól do smaku


Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika. Następnie przełóż je do kielicha blendera wraz z czerstwym chlebem i cebulą. Blenduj aż uzyskasz konsystencję mokrego piasku.

Na oleju przesmaż pokrojone pieczarki. Posól i smaż aż będą złocistobrązowe. Gorące pieczarki przełóż do blendera i zmiksuj z resztą składników.

Blenduj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Gotowe!

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
SałatkowyZielona sałatka z Sałatkowym z nerkowców

Zielona sałatka z Sałatkowym z nerkowców

Szybki letni przepis, idealny na piknik czy grilla z przyjaciółmi. Zielona sałatka z fasolką, ogórkiem, agrestem i Sałatkowym z nerkowców. Przepis od Dominiki Targosz!

Kremowy na sernikRoślinne donuty - oponki z lukrem pistacjowym

Roślinne donuty - oponki z lukrem pistacjowym

SKŁADNIKI: (na ok. 18-20 sztuk) Oponki: 400 g Smarowańca Kremowego na Sernik Wege Siostry 60 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki octu 100 g roślinnej śmietany 18% 300 g mąki p...

Kremowy na sernikRoślinny krem sernikowy na Smarowańcu Kremowym

Roślinny krem sernikowy na Smarowańcu Kremowym

SKŁADNIKI na dwa deserki: - 260 g Smarowańca Kremowego klasycznego od Wege Sióstr (2 małe opakowania lub użyj części Kremowego na sernik)- 60 g cukru pudru (lub więcej jeśli wolisz słodsze desery)-...