Toczony z chipotle

Grillowy hit – Toczony z nerkowców zapiekany w cieście filo

Grillowy hit – Toczony z nerkowców zapiekany w cieście filo

SKŁADNIKI:

    PRZYGOTOWANIE:

    Jeśli grillujemy – rozgrzać grilla, jeśli używamy piekarnika – nastawić go na 180 stopni C.

    Płat ciasta filo rozłożyć na płasko i posmarować delikatnie oliwą. "Serek" ułożyć na środku krótszego boku i zawinąć aż zużyjemy cały płat ciasta.

    Taki pakiecik wrzucamy na grilla lub do rozgrzanego piekarnika.

    Piec 15-20 minut, pokroić na mniejsze kawałki i się zajadać!

    Smacznego!

    roślinnie pysznie z nerkowców

    Wege Przepisy

    Zobacz wszystkie
    Smarowaniec KremowyPaté grzybowe od Peaches Gastrogirls

    Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

    Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches. Składniki: 20 g białej cebuli 30 g czerstwego chleba 50 g pestek słonecznika 1 łyżka oleju słoneczni...

    Smarowaniec KremowyRoślinne kołaczyki drożdżowe z serowo-ziemniaczanym farszem

    Roślinne kołaczyki drożdżowe z serowo-ziemniaczanym farszem

    Wspaniale smakują do czerwonego barszczu lub innej zupy, do mocnej herbaty, do pogryzania przy serialu w święta… Kolejny pyszny łemkowski przepis, który przywiozłyśmy ze Swystowego Sadu i który pod...

    Kremowy na sernikKruche ciasteczka serowe „dzidziusie w becikach”

    Kruche ciasteczka serowe „dzidziusie w becikach”

    SKŁADNIKI Ciasto: ✦ 200 g mąki pszennej ✦ 200 g Smarowańca Kremowego klasycznego od Wege Sióstr (można kupić wiaderko sernikowe) ✦ 150 g Osełki z nerkowców Nadzienie: ✦ powidło śliwkowe lub gęsty,...