Kremowy na sernik

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Przepis od Yummy Sweets


SKŁADNIKI: 


Muffinki: 

  • 330 g mąki 
  • 250 g cukru 
  • 15 g kakao 
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsianego)
  • 130 g oleju rzepakowego 
  • 3 łyżeczki octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 
  • 1 łyżeczka roślinnego czerwonego barwnika w żelu  (można zastąpić proszkiem z buraka) 


Krem: 

  • 500 g Smarowańca Kremowego na Sernik (w temperaturze pokojowej) 
  • 150 g cukru pudru 
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii 
  • otarta skórka z cytryny


Muffinki:

Wymieszaj napój owsiany z octem i odstaw na 15 minut.

Przesiej suche składniki do miski, dodaj cukier i wymieszaj.

W osobnej misce połącz mokre składniki.

Wsyp suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszaj łopatką – nie mieszaj za długo! Lepiej zostawić małe grudki niż uzyskać zbyt gładką masę. Dzięki temu muffinki będą puszyste, a nie zbite.

Przelej ciasto do foremek wyłożonych papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości.

Piecz w 180°C przez 18–20 minut. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia.


Krem:

Przełóż Smarowaniec Kremowy do miski, przesiej cukier puder, dodaj wanilię i skórkę z cytryny. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.


Nadziewanie:

Ostudzone muffinki wydrąż (możesz użyć drylownika do jabłek lub noża). Wydrążone środki pokrusz w malakserze na drobne okruszki.

Nadziewaj muffinki konfiturą z malin, truskawek lub wiśni.

Krem przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciśnij na muffinki. 

Posyp okruszkami, udekoruj malinami lub innymi owocami.

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
SałatkowySałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Soczyste pomidory, grillowana brzoskwinia i Sałatkowy ser z nerkowców – ta letnia sałatka to idealne połączenie świeżości i delikatnej słodyczy!

SałatkowyPita z grilla z marynowanym Sałatkowym i szparagami

Pita z grilla z marynowanym Sałatkowym i szparagami

Grillowana pita od Dominiki Targosz to idealne letnie danie! Pełne świeżych warzyw, aromatycznych ziół i marynowanego Sałatkowego, który robi tu całą robotę. Chrupiące szparagi i ziołowa marynata p...

Kremowy na sernikMuffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI:  Muffinki:  330 g mąki  250 g cukru  15 g kakao  3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...