Sałatkowy

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Składniki:
3 średniej wielkości pomidory (w różnych kolorach)
1 duża brzoskwinia
1 opakowanie Sałatkowego z nerkowców w stylu greckim


Dressing:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka syropu z agawy (lub klonowego)
Garść liści bazylii
Szczypta soli
Szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Pomidory i brzoskwinie pokrój na ćwiartki. Mocno rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją lekko oliwą i usmaż kawałki brzoskwiń po 2-3 minuty z każdej strony. Brzoskwinie możesz również upiec na klasycznym grillu.


Na talerzu rozłóż świeże pomidory i grillowane brzoskwinie. Wszystkie składniki dressingu umieść w kielichu blendera i zmiksuj na gładki sos. Polej nim sałatkę, a na wierzchu rozkrusz kawałki Sałatkowego z nerkowców w stylu greckim.

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
Smarowaniec KremowyTzatziki

Tzatziki

Letnie danie pełne smaku, aromatyczne ziemniaczki z karmelizowaną cytryną i kremowe tzatziki na bazie roślinnego Smarowańca.

Vegan Bajgel „Slow Peach”

Vegan Bajgel „Slow Peach”

Ten letni bajgiel „Slow Peach” to przepis od @the_vegan_plant_lady_ – pełen roślinnych smaków i owocowej świeżości. Chrupiący, kolorowy i gotowy w kilka minut – idealny na lekki posiłek!

SałatkowySałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Soczyste pomidory, grillowana brzoskwinia i Sałatkowy ser z nerkowców – ta letnia sałatka to idealne połączenie świeżości i delikatnej słodyczy!