Toczony

Serowe chipsy z jarmużu w wersji roślinnej

Serowe chipsy z jarmużu w wersji roślinnej

Składniki:

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. W tym czasie jarmuż dokładnie umyć i wysuszyć. Oberwać liście od łodyg (łodygi można wykorzystać do bulionu warzywnego). Liście porwać na kawałki ok. 4 cm.

Toczony z nerkowców z papryką chipotle pokroić na kawałki i wrzucić do rondelka z wodą. Na małym ogniu rozpuścić serek, tak aby połączył się z wodą i miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie polać jarmuż serową masą i dokładnie wymieszać rękami. Chipsy powinny być „oblepione” serkiem.

Dużą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią chipsy.

Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Po wyjęciu z piekarnika chipsy oprószyć solą morską.

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
Kremowy na sernikMuffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI:  Muffinki:  330 g mąki  250 g cukru  15 g kakao  3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...

SałatkowySałatka z arbuzem i Sałatkowym

Sałatka z arbuzem i Sałatkowym

SKŁADNIKI NA DUŻĄ MISKĘ 1 op. Sałatkowego z nerkowców  1⁄2 arbuza 1 mała czerwona cebula rukola ok. 150-200 g pęczek mięty 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz  P...

ToczonyMłoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym

Młoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym

SKŁADNIKI 1 główka młodej kapusty 2 łyżki oliwy  CRUNCH  1 łyżka oliwy  1⁄2 kostki Osełki Roślinnej z nerkowców 100 g zielonych oliwek duża garść posiekanych migdałów  szczy...