Kremowy na sernik

Świąteczny Sernik Idealny - 100% Roślinny

Świąteczny Sernik Idealny - 100% Roślinny

Zachwyć swoich bliskich roślinnym sernikiem, który łączy lekkość Smarowańca Kremowego Wege Sióstr, naturalny smak tofu Well Well i bogatą konsystencję Creamo 18%. Na korzennym spodzie, z nutką wanilii i cynamonu – to ciasto to kwintesencja świątecznych smaków 🌟

Piecze się łatwo, je z rozkoszą – Twój sernik zdobędzie serca zarówno wegan, jak i wielbicieli tradycji. Gwarantujemy, że nawet sceptyczny wujek poprosi o dokładkę ✨

Składniki na tortownicę o średnicy ok. 21 cm:

masa

  • 750 g Smarowańca Kremowego klasycznego od Wege Sióstr
  • 300 g tofu naturalnego Well Well
  • 180 g Creamo 18%

lub żeby było prościej, PAKIET SERNIKOWY -> KUP TUTAJ

  • 150 g cukru pudru
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
  • 1 laska wanilii (ziarenka) lub ekstrakt waniliowy

spód

  • 150 g ciasteczek korzennych
  • 70 g Osełki roślinnej od Wege Sióstr
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • szczypta soli

Przygotowanie: 


Ciasteczka rozdrobnij na pył. Rozpuść Osełkę Roślinną, dodaj sól i syrop klonowy. Wlej do ciasteczek, wymieszaj i przełóż do wyłożonej papierem tortownicy. Wyrównaj i ugnieć na dnie. 


Piekarnik rozgrzej do 220℃. Tofu Well Well zblenduj ręcznie na kremową pastę. Smarowaniec Kremowy, Creamo i pozostałe składniki na masę przełóż do miski z tofu, wymieszaj dokładnie na gładki krem. Uwaga: zrób to ręcznie trzepaczką – mikser napowietrzy masę i sernik nie będzie idealnie kremowy. Masę wylej na spód i wyrównaj. 


Wsuń tortownicę do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 45-50 minut aż będzie równomiernie przypieczony i złotobrązowy z wierzchu, ale wciąż płynny w środku. Sernik wystudź i przełóż na noc do lodówki (tego kroku nie można pominąć!).


Opcjonalnie: posyp sernik drobnym cukrem i opal cukierniczym palnikiem, by powstała chrupiąca, karmelowa skorupka.

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
Kremowy na sernikMuffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI:  Muffinki:  330 g mąki  250 g cukru  15 g kakao  3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...

SałatkowySałatka z arbuzem i Sałatkowym

Sałatka z arbuzem i Sałatkowym

SKŁADNIKI NA DUŻĄ MISKĘ 1 op. Sałatkowego z nerkowców  1⁄2 arbuza 1 mała czerwona cebula rukola ok. 150-200 g pęczek mięty 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz  P...

ToczonyMłoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym

Młoda kapusta z grilla z Toczonym z oliwkami i crunchem oliwkowo–migdałowym

SKŁADNIKI 1 główka młodej kapusty 2 łyżki oliwy  CRUNCH  1 łyżka oliwy  1⁄2 kostki Osełki Roślinnej z nerkowców 100 g zielonych oliwek duża garść posiekanych migdałów  szczy...