Toczony

Tarta bardzo pomidorowa z Toczonym z nerkowców 📋 PRZEPIS: Roślinka Cieknie

Tarta bardzo pomidorowa z Toczonym z nerkowców 📋 PRZEPIS: Roślinka Cieknie

SKŁADNIKI:

masa do smarowania

  • tofu naturalne 1 sztuka

  • suszone pomidory 6 sztuk

  • mleko roślinne 4 łyżki

  • oliwa/zalewa z suszonych pomidorów 1 łyżka

  • przyprawy: sól 1 łyżeczka, pieprz 0,5 łyżeczki

 

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.

W blenderze łączymy wszystkie składniki na masę do smarowania.

Ciasto francuskie rozwijamy i zawijamy boki do środka, tak żeby była wyższa krawędź tak około 1,5 cm.

Świeże pomidory i Toczony z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim kroimy na plasterki, a pomidorki koktajlowe na pół.

Ciasto smarujemy masą, układamy na nim plasterki Toczonego, a na nich pomidory.

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20-25 minut.

Gotowe!


Przepis i zdjęcia autorstwa Martyny Adamczewskiej (www.instagram.com/ro_slinka_cieknie)

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
SałatkowySałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i Sałatkowym z nerkowców

Soczyste pomidory, grillowana brzoskwinia i Sałatkowy ser z nerkowców – ta letnia sałatka to idealne połączenie świeżości i delikatnej słodyczy!

SałatkowyPita z grilla z marynowanym Sałatkowym i szparagami

Pita z grilla z marynowanym Sałatkowym i szparagami

Grillowana pita od Dominiki Targosz to idealne letnie danie! Pełne świeżych warzyw, aromatycznych ziół i marynowanego Sałatkowego, który robi tu całą robotę. Chrupiące szparagi i ziołowa marynata p...

Kremowy na sernikMuffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet

Muffinki Red Velvet Przepis od Yummy Sweets SKŁADNIKI:  Muffinki:  330 g mąki  250 g cukru  15 g kakao  3 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 375 g napoju roślinnego (najlepiej owsia...