SYS FOOD Placki ziemniaczane 200 g
DANIA BABCI ZOSI – Mieszanka do przygotowania placków ziemniaczanych
Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku – takie są placki ziemniaczane, które pamiętamy z dzieciństwa. Dziś wiemy już, ile pracy musiała w nie włożyć babcia. Na szczęście znamy sposób, żeby przyrządzić to pracochłonne danie bez konieczności obierania i tarcia ziemniaków. Do przygotowania placków ziemniaczanych Babci Zosi użyliśmy wyłącznie suszonych ziemniaków. Wystarczy dodać wodę i usmażyć, aby móc cieszyć się całym półmiskiem złocistych placków.
Sposób przygotowania:
- Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody. Możesz dodać jajko.
- Odstaw wszystko na 10 minut, aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Jeśli ciasto jest za gęste, dodaj jeszcze trochę wody.
- Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Składniki
Wartość odżywcza w 100 g
Przechowywanie
Roślinne Przepisy
Stale dodajemy nowe przepisy do naszej wirtualnej książki kucharskiej!
Daj się zainspirować 👩🏻🍳
Roślinny Kremowy Sernik w stylu baskijskim
Odkryj tajemnicę idealnego roślinnego sernika w stylu baskijskim, przygotowanego na bazie kremowego serka z nerkowców od Wege Sióstr! Ten przepyszny deser zachwyci zarówno wegan, jak i miłośników t...
Wegańskie gratin czyli zapiekanka z młodych ziemniaczków ze Smarowańcem
Wegańskie gratin, czyli pyszna zapiekanka z młodych ziemniaczków, idealnie kremowa i pełna w smaku dzięki serkowi z nerkowców od Wege Sióstr. Gratin to klasyczne francuskie danie, w którym ziemniak...
Wiosenne grillowanie: grzanki i sałatka z nowalijkami i serkami Wege Sióstr by Jarzynova
Rozgryź wiosenne smaki z serkami Wege Sióstr w przepisach na grzanki i sałatkę z nowalijkami – wszystkie stworzone przez Jarzynovą. W rolach głównych: wegańskie serki z nerkowca, grillowane szparag...