roślinnie pysznie z nerkowców

Rodzinna Pasja

Cześć!

To my, Wege Siostry – czyli Zuza i Magda Rzymanek.

Jesteśmy rodzonymi siostrami i od 2017 roku tworzymy dla Was roślinne alternatywy dla serów i masła.

Nasza rodzinna firma powstała z pasji do pysznego jedzenia, eksperymentowania w kuchni i z inspiracji kulinarnych zaczerpniętych z podróży.

Innowacyjny surowiec i proces

Orzechy nerkowca

W centrum naszej produkcji znajdują się niezwykłe składniki – nerkowce.

Te bardzo zdrowe i odżywcze orzechy, poddajemy fermentacji żywymi kulturami bakterii.

Łączymy innowacyjny surowiec i tradycyjne metody serowarstwa, by tworzyć produkty wynoszące roślinne alternatywy dla serów na nowy poziom.

Bez kompromisów

Pyszny smak i czysty skład

Jako pasjonaci roślinnej kuchni wiemy, że smak jest kluczowy.

Nie idziemy jednak na skróty, by go osiągnąć.

Nasze produkty oparte są wyłącznie na naturalnych składnikach, bez zbędnych dodatków, konserwantów, bez mleka i glutenu.

Są tak samo zdrowe i przyjazne dla środowiska, jak i pyszne.

PROSTY SKŁAD

na bazie nerkowców

PYSZNY SMAK

bez wyrzeczeń

ROŚLINNIE DOBRE

dla każdego

Roślinne Przepisy

Stale dodajemy nowe przepisy do naszej wirtualnej książki kucharskiej!

Daj się zainspirować 👩🏻‍🍳

Zobacz więcej
ToczonyPomidorowa Serenada

Pomidorowa Serenada

Grzanka z pieczonymi pomidorkami i Toczonym z Nerkowców z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim.

Kremowy na sernikWegańskie drożdżówki serniczkowe z owocami i kruszonką

Wegańskie drożdżówki serniczkowe z owocami i kruszonką

Miękkie, puszyste ciasto, kremowy środek i owoce pod chrupiącą kruszonką – oto wegańskie drożdżówki serniczkowe według przepisu Tomka Mędrka 💚

SałatkowyPasta z pieczonej papryki z Sałatkowym z nerkowców

Pasta z pieczonej papryki z Sałatkowym z nerkowców

Roślinna wersja greckiej tirokafteri