Wege Siostry





Promocje



Polecane









Rodzinna Pasja
To my, Wege Siostry – czyli Zuza i Magda Rzymanek.
Jesteśmy rodzonymi siostrami i od 2017 roku tworzymy dla Was roślinne alternatywy dla serów i masła.
Nasza rodzinna firma powstała z pasji do pysznego jedzenia, eksperymentowania w kuchni i z inspiracji kulinarnych zaczerpniętych z podróży.
Innowacyjny surowiec i proces
W centrum naszej produkcji znajdują się niezwykłe składniki – nerkowce.
Te bardzo zdrowe i odżywcze orzechy, poddajemy fermentacji żywymi kulturami bakterii.
Łączymy innowacyjny surowiec i tradycyjne metody serowarstwa, by tworzyć produkty wynoszące roślinne alternatywy dla serów na nowy poziom.
Bez kompromisów
Jako pasjonaci roślinnej kuchni wiemy, że smak jest kluczowy.
Nie idziemy jednak na skróty, by go osiągnąć.
Nasze produkty oparte są wyłącznie na naturalnych składnikach, bez zbędnych dodatków, konserwantów, bez mleka i glutenu.
Są tak samo zdrowe i przyjazne dla środowiska, jak i pyszne.
Roślinne Przepisy
Stale dodajemy nowe przepisy do naszej wirtualnej książki kucharskiej!
Daj się zainspirować 👩🏻🍳

Grzanka z pieczonymi pomidorkami i Toczonym z Nerkowców z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim.

Wegańskie drożdżówki serniczkowe z owocami i kruszonką
Miękkie, puszyste ciasto, kremowy środek i owoce pod chrupiącą kruszonką – oto wegańskie drożdżówki serniczkowe według przepisu Tomka Mędrka 💚

Pasta z pieczonej papryki z Sałatkowym z nerkowców
Roślinna wersja greckiej tirokafteri