Wege Siostry
roślinnie
pysznie
z nerkowców
Promocje
Polecane



Rodzinna Pasja
To my, Wege Siostry – czyli Zuza i Magda Rzymanek.
Jesteśmy rodzonymi siostrami i od 2017 roku tworzymy dla Was roślinne alternatywy dla serów i masła.
Nasza rodzinna firma powstała z pasji do pysznego jedzenia, eksperymentowania w kuchni i z inspiracji kulinarnych zaczerpniętych z podróży.
Innowacyjny surowiec i proces
W centrum naszej produkcji znajdują się niezwykłe składniki – nerkowce.
Te bardzo zdrowe i odżywcze orzechy, poddajemy fermentacji żywymi kulturami bakterii.
Łączymy innowacyjny surowiec i tradycyjne metody serowarstwa, by tworzyć produkty wynoszące roślinne alternatywy dla serów na nowy poziom.
Bez kompromisów
Jako pasjonaci roślinnej kuchni wiemy, że smak jest kluczowy.
Nie idziemy jednak na skróty, by go osiągnąć.
Nasze produkty oparte są wyłącznie na naturalnych składnikach, bez zbędnych dodatków, konserwantów, bez mleka i glutenu.
Są tak samo zdrowe i przyjazne dla środowiska, jak i pyszne.
Roślinne Przepisy
Stale dodajemy nowe przepisy do naszej wirtualnej książki kucharskiej!
Daj się zainspirować 👩🏻🍳

Czarny sernik na Halloween to roślinna wersja klasycznego deseru w mrocznym, efektownym wydaniu – kremowy, aksamitny i pełen głębokiego smaku dzięki czarnemu tahini. Idealnie komponuje się z malino...

Tiramisu Roślinne z Kremem z Nerkowców
Roślinne tiramisu, które zachwyca! ✨Puszysty, delikatny biszkopt na napoju sojowym, aksamitny krem z nerkowców w stylu mascarpone i aromat świeżo zaparzonej kawy – wszystko bez grama nabiału! 🍰☕

Grzanka z pieczonymi pomidorkami i Toczonym z Nerkowców z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim.























































































Instagram
Facebook
TikTok
LinkedIn
Youtube
